10.8 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоЕвропаУдължиха договора на Везенков в Олимпиакос (видео)

Удължиха договора на Везенков в Олимпиакос (видео)

Споразумението на крилото ще бъде до 2025 г.

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков удължи договора си с Олимпиакос. От гръцкия гранд обявиха, че крилото ще остане при тях до 2025 г. 

Това се е случило на среща между Александър Везенков и собствениците на клуба от Пирея – братята Панайотис и Йоргос Ангелопулос.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Sasha Vezenkov (@sashavezenkov)

Това означава, че споразумението между двете страни е коригирано с 12 месеца. Александър Везенков имаше договор с Олимпиакос до лятото на 2024 г., който бе подписан през септември 2021 г.

Според новите параметри, за този сезон Александър Везенков ще получи между 900 000 и 1.2 млн. евро. За 2023/2024 българинът ще има 1.4 млн. евро в сметката си, докато за последния се предвиждат 1.5 млн. евро, съобщават гръцките медии. В договора има и клауза за откупуване от НБА, като тя може да варира от 1 до 1.5 млн. евро.

Александър Везенков се присъедини към Олимпиакос през 2018 г. С „червено-белите“ той има 1 шампионска титла, 1 Купа и 1 Суперкупа на Гърция. Освен това, през миналия сезон той игра и във Финалната четворка на Евролигата.

27-годишният баскетболист може да се похвали със средни показатели от 19.2 точки, 7.1 борби и 2 асистенции в общо 15 мача на Олимпиакос в Евролигата през този сезон. В гръцкия елит Спортист №1 на България за 2022 г. оставя средно по 17.2 точки, 5.9 борби и 2 асистенции в общо 9 двубоя.

Александър Везенков: Продължаваме със здравата работа

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

  1. […] Олимпиакос вече удължи споразумението на Александър В… От гръцкия гранд могат да си позволят да увеличат заплатата на българина, която към момента е оценявана на около 1.5 млн. евро. Това може да направи евентуалното му преминаване в НБА още по-сложно. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани