12.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияЛевски остана на крачка от успеха в първия си мач от турнира...

Левски остана на крачка от успеха в първия си мач от турнира в Плевен

Столичани загубиха от ТФТ и утре ще играе за третото място

Левски започна със загуба участието си на турнира в Плевен. В зала „Балканстрой“ отборът на Димитър Ангелов загуби от участника в квалификацията в Шампионска лига ТФТ със 78:83 в първия полуфинал на надпреварата.

Златин Георгиев и Николай Михайлов вкараха по 17 точки за Левски, като вторият грабна и 9 борби. Красимир Петров добави 11. Райън Райт се отчете с 10 точки и 7 борби.

Лахлан Андерсън бе най-добър за ТФТ с 18 точки. Александър Костоски остави срещу името си 16, 6 борби и 5 асистенции. Донован Доналдсън финишира с 13 точки и 9 асистенции.

Гостите от Северна Македония започнаха със серия от 8-0, за да вземат лидерството, водени от Донован Доналдсън. Левски все пак успя да се доближи чрез Райън Райт, Златин Георгиев и Николай Михайлов за 18:23 след 10 минути игра. През втория период бронзовият медалист в НБЛ от миналия сезон на два пъти сведе пасива си до 2 точки, но Александър Костоски фиксира 45:38 в полза на ТФТ на голямата почивка.

След паузата ТФТ стигна до двуцифрен аванс чрез Лахлан Андерсън и Трент Бътрик. Левски отговори чрез Николай Михайлов, Райън Райт и Мартин Петров, за да намали до 52:53. Донован Донaлдсън отново изстреля македонците напред с 8 точки, но „сините“ не се отказаха и чрез Марио Боянов поставиха на таблото 63:60 в своя полза в края на третата четвърт. В последната част надлъгването продължи преди Александър Костоски да реализира зад дъгата за 79:76 за ТФТ 1.35 мин. преди сирената. До края отборът от западната ни съседка издържа и спечели.

Утре (17 септември) от 16.30 ч. Левски ще играе срещу загубилия от Спартак/Пелистер в мача за третото място на турнира в Плевен. От 18.30 ч. пък ТФТ ще срещне победителя от другия двубой, който ще бъде по-късно тази вечер.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани