18.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияЛюдмил Хаджисотиров: Доволен съм, че след две седмици без мачове успяхме да...

Людмил Хаджисотиров: Доволен съм, че след две седмици без мачове успяхме да спечелим важен двубой

Смятам, че имаме резерв, коментира треньорът на Рилски спортист

“Мачът беше такъв, какъвто очаквахме – физически, здрав мач между два силни отбора. Мисля, че второто полувреме, особено третата част, заиграхме по-добре в защита и успяхме да спрем Балкан. Това ни отвори лесни ситуации на бърза атака. Вкарвахме топката навътре, изкарвахме я, движехме я повече и това затрудни Балкан. Затова вкарахме и 30 точки в тази четвърт срещу 18 за тях. Въобще през второто полувреме лимитирахме Балкан до 32 точки. Това беше важно и съответно ни отвори повече възможности за лесни точки. В четвъртата част ни затрудниха малко с играта на смяна, което ние очаквахме, но все пак имахме малки проблеми, след което обаче се адаптирахме“, коментира треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров след успеха над ботевградчани с 85:73 у дома.

Моят колега мотивира добре отбора преди мача и на мен не ми трябваше да свърша много допълнителна работа. Това, което готвехме тактически мисля, че ни се получи до голяма степен. Тази физическа игра, която допуснаха съдиите, смятам, че бе в двете посоки и не беше ощетен нито един от двата отбора. Доволен съм най-вече, че след две седмици без мачове успяхме да влезем добре и да спечелим двубой, който е важен и за класирането. За момента смятам, че изобщо не сме в оптимална форма. Новото момче тепърва трябва да се сработва с отбора. Насвириха му се фаулове и не успя да влезе в ритъм. Някои основни играчи също имат потенциал. Миро Васов също ми е много важен, а този път не успя да играе толкова, но тепърва ще покаже това, което може и общо взето смятам, че имаме резерв, добави наставникът на самоковци, които спечелиха за шести пореден път в шампионата. 

Когато играхме и ФИБА Къп също бе трудно да имаме добър тренировъчен процес, но сега ще работим повече и ще си вдигнем формата. Искам да благодаря на играчите и публиката за положените усилия. Поздравявам и Балкан, защото виждате, че публиката им е непрекъснато с тях и ги подкрепя. Това е хубав баскетбол и смятам, че е добре за нашата лига да има такива мачове“, завърши Людмил Хаджисотиров.

Балкан не развали перфектния баланс на Рилски спортист

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани