14.6 C
София
четвъртък, май 9, 2024
НачалоБългарияТри мача откриват новия сезон в НБЛ днес

Три мача откриват новия сезон в НБЛ днес

12 отбора започват битките в мъжкия елит през 2023/2024

Новият сезон в НБЛ ще започне днес (7 октомври). Три двубоя ще поставят начало на 2023/2024 в първенство при мъжете.

Шампионът в НБЛ от миналия сезон Балкан и Шумен първи ще скочат за топката в „Арена Ботевград“. Двубоят е с начален час 17.00.

В столицата също ще има баскетболно дерби. ЦСКА ще приеме в своята зала Ямбол, а мачът ще стартира в 19.00 ч., като можете да го проследите пряко тук

В Самоков новакът Миньор 2015 ще гостува на Рилски спортист. Срещата ще започне в 19.00 ч., а вие можете да я наблюдавате пряко тук

В неделния ден ще се изиграят още два мача от мъжкия ни шампионат. На 8 октомври, в 13.00 ч., в зала „Балканстрой“, в Плевен Спартак ще бъде домакин на Академик Пловдив. Двубоят ще бъде предаван пряко по Max Sport 2.

Отново в неделя, но от 18.30 ч. в зала „Христо Борисов“, във Варна Черно море Тича ще играе срещу носителя на Купата и Суперкупата на България Левски.

В понеделник (9 октомври) е последният мач от 1 кръг, който ще противопостави Берое и Черноморец. Срещата в зала „Общинска“, в Стара Загора е с начален час 19.00 ч. и ще можете да я гледате в ефира на Max Sport 2.

През новия сезон в НБЛ ще участват 12 отбора, като те ще играят помежду си на разменено гостуване в общо 22 кръга. След това тимовете ще бъдат разделени на две шестици, като отново срещите ще бъдат проведени на същия принцип. Тази фаза ще включва 10 кръга.

След изиграването им в елиминациите ще се включат 6-те тима от първата шестица и двата най-добри от втората. В плейофите ще се играе съответно – 1/4-финали – до две победи от три мача, полуфинали – до три успеха от пет двубоя и финал – до три победи от пет срещи.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани