7.3 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияТрима продължават с Шумен

Трима продължават с Шумен

Теодор Димитров, Симеон Георгиев и Йоан Йоргов ще бъдат част от новака в НБЛ

Шумен запазва трима от основните си играчи и за новия сезон. Договори с новака в НБЛ подписаха Теодор Димитров, Симеон Георгиев и Йоан Йоргов, които бяха част от отбора, спечелил бронзовите медали в ББЛ А група – Изток през 2020/2021.

Теодор Димитров е юноша на Шумен. Двуметровото крило печели сребро за Купата на БФБ с юношеския отбор през 2018/2019. Публиката в града го познава като отличен стрелец от далечно разстояние и добър защитник.

Симеон Георгиев започва в школата на Черно море Тича, но е добре познат на шуменската публика, тъй като вече има три сезона за отбора. Бърз гард, с добри организаторски умения и отлични качества на подавач. 180-сантиметровият баскетболист е първокласен защитник, като през миналия сезон е трети по откраднати топки в ББЛ А група – Изток, с по 2.8 на мач.

Йоан Йоргов тръгва от школа на Шумен и преминава през Академик София и Черно море Тича. Преди три години 197-сантиметровият играч се завръща в Шумен и оттогава е част от мъжкия отбор. Отличава се като отличен борец и е важна част от защитата в подкошието.

ПрезGoogle
ИзточникShumenbasket.org
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани