13 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоНационални отбориТрима от националния отбор за кадети сред най-добрите на европейското

Трима от националния отбор за кадети сред най-добрите на европейското

Михаил Калинов, Калоян Колев и Калоян Балканджиев се наредиха в Топ 10 на индивидуалните класации

Трима баскетболисти се наредиха в Топ 10 на индивидуалните класации след завършилото преди ден европейско първенство за кадети в Дивизия Б, което се проведе в Румъния. Това са Михаил Калинов, Калоян Колев и Калоян Балканджиев. 

Михаил Калинов зае четвърто място в графата по процент успеваемост в стрелбата от линията за изпълнение на наказателни удари. Баскетболистът на Доростол приключи участието си на турнира със 77.3% от фаул линията – 17/22 в седем мача. Освен това, има още по 10.4 точки, 1.9 борби и 2.7 асистенции.

Калоян Колев дели седмата позиция по асистенции на турнира, заедно с Чийк-Оумар Фадига (Швеция) и Габор Лукакси (Унгария). 16-годишният състезател прави средно по 4.4 завършващи подавания в надпреварата, допълнени от 8.1 точки и 4.1 борби в 7 срещи.

Калоян Балканджиев е осми по процент успеваемост в стрелбата от тройката (42.9% – 9/21), подобно на Максим Ян Уре (Словакия). Бургазлията има още средни показатели от 8.6 точки и 4 борби в 7 двубоя.

Националите до 16 г. си гарантираха промоция в Дивизия А през следващата година. Във финала на европейското първенство те отстъпиха на Хърватия с 67:85 и останаха със сребро.

Последният тим, който се класира за Дивизия А догодина, е Грузия след победа над Румъния със 70:68.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани