18.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕвропаТреньори скочиха на Евролигата и ФИБА

Треньори скочиха на Евролигата и ФИБА

Йоргос Барцокас, Желко Обрадович, Димитрис Итудис и Ергин Атаман настояват за радикално решение относно календарите

Част от треньорите на отборите в Евролигата изразиха несъгласието си с ноемврийския игрови прозорец от квалификации за следващото световно първенство. Сред тях са Йоргос Барцокас (Олимпиакос), Желко Обрадович (Партизан), Димитрис Итудис (Фенербахче) и Ергин Атаман (Анадолу Ефес).

Ще се срещнем с трима играчи в Мюнхен. Те ще се присъединят към нас в сряда. Кажете ми дали е нормално да не можем да играем 5 на 5, заради игрови прозорец, без никаква тренировка. Няма да бъде моя вината, ако се контузят„, заяви наставникът на Александър Везенков в Олимпиакос Йоргос Барцокас, който не е доволен и от факта, че Евролигата не се допитва до треньорите за програмата.

„Лошо е за националните отбори да играят без най-добрите си играчи. Това е очевидно, всички го разбират. Всички. Попитайте всеки, който харесва баскетбола, всеки ще каже същото. Кой трябва да седне?! Трябва някой да седне и да обсъди това. Единствените, които плащат цената, са играчите. За тях е най-трудно„, смята треньорът на Партизан Желко Обрадович.

„Дискусията трябва да е за това какво искат ФИБА и Евролигата. Какво искат? Искат ли да си покажат най-добрите играчи? След това трябва да намерят начин да комуникират по-добре и да имат възможно най-добрите играчи в националните отбори. Те се нуждаят от баскетболисти. Знам, че ФИБА също казва това. Честно ли е това? Не е честно. Не е равностойно, че нямаме еднакви стандарти. Целият натиск е върху тимовете от Евролигата, целият натиск е върху играчите от Евролигата, целият натиск е върху треньорите от Евролигата„, е мнението на специалиста, който е начело на Фенербахче – Димитрис Итудис.

„Беше казано, че ще има решение на тази ситуация, но единственото решение, което намериха, беше да не играят мачове в петък вечер. Въпросът не е само в двубоя, има и подготовка за него, има и все по-голямо натоварване върху играчите. Трябва да се помисли много по радикално решение„, убеден е Ергин Атаман, който е на пейката на Анадолу Ефес.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани