10.8 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоНБАТрейд на три отбора в НБА прати Деймиън Лилард в Милуоки (видео)

Трейд на три отбора в НБА прати Деймиън Лилард в Милуоки (видео)

Ерата на гарда в Портланд приключи

Раздялата на Деймиън Лилард с Портланд вече е факт. Според ESPN, гардът напуска досегашния си тим в посока Милуоки чрез трейд, в който участва и Финикс.

Според информацията, Трейл Блейзърс ще получат Жрю Холидей, ДиАндре Ейтън, Тумани Камара, незащитен избор в 1 кръг на драфта в НБА на Милуоки за 2029 г., както и опция за размяна на пикове с Бъкс през 2028 и 2029 г.

От тази сделка Сънс ще се сдобият с четирима играчи – Юсуф Нуркич, Грейсън Алън, Насир Литъл и Кион Джонсън.

Деймиън Лилард защитава цветовете на Трейл Блейзърс от 2012 г. насам. В последния сезон 33-годишният баскетболист записва средно по 32.2 точки, 4.8 борби и 7.2 асистенции в общо 58 мача в НБА. През юли обаче той пожела да бъде трейднат.

Бившият възпитаник на Уебър Стейт има във визитката си още 7 участия в Мача на звездите отвъд океана. Част от Идеалния тим в лигата през 2017/2018. Има 4 селекции във Втория отбор и 2 в Третия състав.

Носител на наградите за Новобранец №1 през 2013 г. и Най-добър съотборник през 2021 г. Победител в конкурса по тройки от последното му издание.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани