16.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоЕвропаБългарско присъствие в женската Евролига през 2023/2024 (видео)

Българско присъствие в женската Евролига през 2023/2024 (видео)

Бориславa Христова и Сепси се класираха за редовния сезон на турнира, преодолявайки Рига

Българка ще играе в женската Евролига през 2023/2024. Бориславa Христова и нейният Сепси се класираха за редовния сезон в турнира, след като спечелиха и втория си мач от пресявките срещу латвийския Рига с 63:62 като гости.

С общ резултат от двете срещи от 122:116 шампионът и носител на Купата на Румъния ще продължи в груповата фаза на женската Евролига. Там Борислава Христова и тимът й ще попаднат в група А, където са още съставите на Валенсия, Сарагоса, Фенербахче, Беретта Фамилия, АСВЕЛ, Люблин и Диошдьор.

Борислава Христова и този път се представи силно за Сепси, като се отчете с 16 точки, 6 борби и 3 откраднати топки за 36 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си националката бе 5/8 от средна дистанция и 2/7 от тройката.

От нейните съотборнички Елън Нийстрьом отбеляза 21 точки.

Ванеса Джаса бе най-добра за Рига със 17 точки.

Борислава Христова и компания бяха по-точни в стрелбата от игра – 46.9% срещу 35.5% за Рига. Освен това, румънският тим направи и повече асистенции – 21 срещу 13 завършващи подавания за съперника.

В първия си двубой от редовния сезон в женската Евролига Борислава Христова и Сепси ще излязат срещу испанския Сарагоса на 4 октомври като гости.

СТАТИСТИКА ОТ РИГА – СЕПСИ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани