21.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияТони Дечев: Разликата дойде от стрелбата и от точките, които вкарахме на...

Тони Дечев: Разликата дойде от стрелбата и от точките, които вкарахме на бърза атака

Ще направим всичко възможно да спечелим още мачове, заяви треньорът на Ямбол

Най-важното в този мач беше, че спечелихме, както и това, че успяхме да направим бързи атаки в моментите, в които контролирахме борбата. Това беше една от нашата цел, имаме проблем в отборната организация и това се видя в дълги периоди от мача. Отворихме голяма разлика и благодарение на това водихме в резултата през цялото време. В другите мачове се случва обратното. Получава се спад, от който съперникът прави разлика и ние трудно се връщаме. В тази среща нашият съперник не бе толкова класен и не успя да се върне, но това е нещото, което куца в нашия тим. Опитваме се да го оправим, но не е много лесно„, заяви пред Max Sport треньорът на Ямбол Тони Дечев след успеха над Черно море Тича с 97:91 в първия мач за годината в НБЛ.

През първото полувреме имахме по-добър процент, докато във второто нещата се промениха на базата на това, че ни липсваше организация и взимахме тежки стрелби. Ние не разполагаме с хора, които да доминират под коша, но стреляме добре, което ни помага да стоим добре в някои мачове. Разликата дойде от стрелбата и от точките, които вкарахме на бърза атака. Изненадваме това, че Черно море Тича има повече точки, вкарани от втори шанс. Това е нещото, което не успяхме да изпълним като задача. Имаме една борба повече. Допуснахме да ни вземат 15 борби под нашия кош, както и да ни вкарат 15 точки от втори шанс. Това са неща, които нашият неопитен тим все още не може да контролира. За това мачът беше интересен, иначе трябваше да завърши със сериозна разлика в наша полза“, каза още наставникът на ямболии, които спечелиха за трети път в шампионата при мъжете.

Тадж Ридли беше ефективен. Той също има своите възходи и падения, но срещу Черно море Тича много ни помогна от гледна точка на това, че беше резултатен. Той няма тяло за игра под коша, но в същото време върши тази работа и на моменти играе като център. Получиха му се нещата и ми се струва, че бе много концентриран и мотивиран, за което го поздравявам“, допълни Тони Дечев.

Ако трябва да бъда честен, ние ще направим всичко възможно да спечелим още мачове. Едва сега започна второто завъртане, така че нашата цел е да вземем поне още две победи. Това ще ни даде още по-голямо спокойствие. Краткосрочният план е да се класираме на Финалната осмица за Купата на България“, завърши специалистът.
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани