16.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългари в чужбинаПолуфинал в Турция за Дий Бост, Дейвид Кравиш и Галатасарай (видео)

Полуфинал в Турция за Дий Бост, Дейвид Кравиш и Галатасарай (видео)

Двамата национали отбелязаха общо 40 точки за успеха на своя тим над Бахчешехир

Дий Бост, Дейвид Кравиш и Галатасарай се класираха на полуфиналите в първенството на Турция. Отборът на двамата национали се справи с Бахчешехир с 98:94 като гост и след 2-0 в серията от 1/4-финалите продължава напред в шампионата на южната ни съседка.

Дий Бост не пропусна да постави името си сред реализаторите за Галатасарай и се разписа с 20 точки плюс 3 борби и 4 асистенции за 32 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си гардът бе 3/4 от средно разстояние, 3/9 зад дъгата и 5/5 от линията за изпълнение на наказателни удари.

Дейвид Кравиш също бе сред най-добрите за победителите и остана на крачка от дабъл-дабъл – 20 точки и 8 борби в добавка към 5 асистенции и 1 чадър за 38 минути в игра. Центърът бе 10/11 при стрелбата си за две точки.

Джамар Смит даде тон на Бахчешехир с 23 точки и 7 асистенции.

На полуфиналите в турския елит Галатасарай на Дий Бост и Дейвид Кравиш ще играе срещу победителя от двойката Анадолу Ефес/Пинар Кършияка. Заради участието на селекцията на Ергин Атаман във Финалната четворка на Евролигата тази седмица, то той ще бъде определен на 24 май.

СТАТИСТИКА ОТ БАХЧЕШЕХИР – ГАЛАТАСАРАЙ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани