8.3 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияТони Дечев отново сяда на пейката на Ямбол

Тони Дечев отново сяда на пейката на Ямбол

Специалистът ще започне втория си период в клуба

Ямбол ще започне 2023/2024 в НБЛ с нов треньор. От клуба обявиха, че отново се доверят на Тони Дечев, който ще води отбора в мъжкия ни елит през новия сезон. В тима от Града край река Тунджа наставникът ще има за помощник Александър Алексиев, като двамата ще съберат своите избраници за първа тренировка в понеделник (4 септември).

За Тони Дечев следващата година ще бъде под №4 с ямболския тим. Специалистът бе на пейката на „жълто-сините“ от януари 2020 г. до края на 2021/2022. В последния ямболии имат 9 успеха – най-много от 2013/2014.

През миналия сезон Тони Дечев бе треньор на Балкан, но двете страни се разделиха през декември 2022 г. Като наставник той работи още с Лукойл Академик. Със „студентите“ има три титли, 2 финала в турнира за Купата и Суперкупа на България.

Тони Дечев е част от щабовете на Левски и Берое в българския елит. Освен това, е асистент в националните отбори за мъже и за младежи. Със „сините“ може да се похвали със злато в НБЛ, 4 финала и един бронз, както и 3 Купи на страната и 3 финала в същия турнир. Има и трофей от Балканската лига. С Берое има бронз в НБЛ и финал за Купата на страната.

ПрезGoogle
ИзточникYambolbasketball.com
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани