11.1 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияПавел Маринов: Голямата дупка е при борбата под коша

Павел Маринов: Голямата дупка е при борбата под коша

Класирането в Топ 6 е много далече, играем мач за мач, добави капитанът на Ямбол

„Вижда се, че разполагаме с къса ротация. Опитахме се да играем по-бавно и да нарушим темпото на домакините, защото те са силни на бърза атака и на транзиция в повечето време от мача, но имаше едни избухвания и дисквалификации на нашите играчи, особено в края, когато останахме с почти никакъв състав“, бе мнението на Павел Маринов след загубата на неговия Ямбол от Спартак с 67:80 в отложен мач от 17 кръг в НБЛ.

„Младите чуват какво им се говори, но е много сложно. Това не е само в спорта, но явно и в училищата, много е сложно с новата генерация при децата. Не са свикнали да търпят критика. Очевидно проблемът е в родителите и как ги гледат. Има хубави и качествени деца, просто ние не знаем колко са гладни за тази игра и действително колко искат да играят баскетбол“, каза още крилото, който се разписа с 11 точки в срещата.

Не е лесно без висок човек, опитваме се някак си да променяме някои неща в защита, за да можем да си помагаме, но голямата дупка е при борбата под коша. В такова положение се намира клубът. Както казах, младата генерация не само при българите, но и при чужденците, решават нещо и се отказват, когато стане по-трудно. Някой ще каже, че Тайлър Къри си е тръгнал случайно, но той беше наясно със своята виза и отиде на почивка със семейството си. Аз няма да заставам зад него заради тези действия, това ще бъде проблем в кариерата му. Не вярвам, че някой ще му гласува доверие след подобна постъпка„, допълва Павел Маринов.

„Класирането в Топ 6 е много далече, играем мач за мач. Напуска ни трети играч, идва нов в средата на сезона, просто изисква време да се напаснем към нов стил на игра и това той да ни опознае. С постоянна работа, позитивно настроение и това, че нямаме никакво напрежение вярвам, че ще покажем добра игра и на хората ще им е интересно какво ще направим„, каза още баскетболистът на ямболии.

Моят фокус бе за срещата с Балкан. Не дойдох с особени очаквания за двубоя срещу Спартак в Плевен. Мачът така тръгна, че домакините не ни позволиха да откраднем победата и не успяхме в края. Нашата основна цел е да сме готови за двубоя с Балкан, ако сме в по-пълен състав. Не знам в какво състояние ще са играчите, които имат проблеми. Времето ще покаже, в нашата зала играем по друг начин, публиката е зад нас. Ние сме млад отбор, по-неопитните черпят от емоциите на публиката. Надявам се, че можем да направим една изненада за срещата с ботевградчани, допълни Павел Маринов.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани