12.7 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоНБАЛука Дончич с трипъл-дабъл, Далас би Портланд (видео)

Лука Дончич с трипъл-дабъл, Далас би Портланд (видео)

Mаверикс се върнаха на правилния път в НБА

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Лука Дончич оформи третия си трипъл-дабъл за сезона в НБА, а Далас спря серия от две поредни загуби. Маверикс надвиха Портланд със 117:112, за да триумфират за седми път в най-силното първенство в света през 2022/2023.

НАЙ-ДОБРИ: Лидерът на Далас Лука Дончич финишира с 42 точки, 13 борби и 10 асистенции, като бе 15/18 от линията за изпълнение на наказателни удари. Спенсър Динуиди добави 20, 7 борби и 6 асистенции. Крисчън Ууд се включи от пейката, след като пропусна два мача, заради травма в коляното, и се разписа с 19 точки и 5 борби.

Джеръми Грант бе най-резултатен за Портланд с 37 точки и 6 борби. Деймиън Лилард бе близо до трипъл-дабъл – 29, 7 борби и 12 асистенции. Анфърни Саймънс остана с 24 точки и 7 борби.

КЛЮЧЪТ: Спенсър Динуиди реализира три ключови тройки в последните 2 минути и половина. Първата от тях дойде за равенство за 106:106, а следващата изведе отбора му напред и до финалната сирена Маверикс не изпуснаха лидерството.

И ОЩЕ: Лука Дончич стана шестият играч в историята на НБА с 4 трипъл-дабъла с 40 и повече точки.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 15 ноември Портланд ще излезе срещу Сан Антонио, а ден по-късно Далас ще спори с Клипърс. 

СТАТИСТИКА ОТ ДАЛАС – ПОРТЛАНД

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани