7.4 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоНБАНБА настоява за бързо решение за старта на новия сезон

НБА настоява за бързо решение за старта на новия сезон

От лигата се опасяват от сериозни финансови загуби

Ситуацията около старта на новия сезон в НБА става все по-заплетена. Според ESPN, комисарят на лигата Адам Силвър се e обърнал към генералните мениджъри с разяснението, че ако 2020/2021 започне на 22 декември, тогава ще бъдат избегнати сериозни финансови загуби.

Според информацията, времето за подобен сценарий става все по-малко, тъй като при него тренировъчните лагери трябва да бъдат открити около 1 декември. Ако сезонът в най-силното първенство в света не започне през декември, то НБА може да се раздели с около $1 млрд.

НБА търси варианти за увеличаване паричния поток към отборите, като дори е готова да разшири дейностите си, свързани със залагания, алкохол и казина. Това може да донесе приходи между 80 и $100 млн.

Преговорите между НБА и Асоциацията на играчите продължават да включват организирането на турнири на Изток и Запад, които да определят последните участници в плейофите.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани