11.8 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоБългарияТити Папазов: Това е битката на двата отбора, които имат най-обичаните публики

Тити Папазов: Това е битката на двата отбора, които имат най-обичаните публики

В този мач трябва само да се гордеем, че сме част от българския баскетбол, заяви треньорът на Левски

Ако някой иска да гледа цирк, да гледа в НБА. Имаше битка на два отбора, които показаха характер в трети мач поред, в трети мач два отбора, които истински се борят и искат да отидат на финал. Трябва да се радваме, защото баскетболът е игра за хората, но аз смятам, че те и така са щастливи. Да поздравим гостите, видя се каква организация имаха, подкрепиха ги над 250 човека до последната секунда. Това е битката на двата отбора, които имат най-обичаните публики„, заяви треньорът на Левски Тити Папазов след успеха над Балкан с 66:56 в мач от полуфиналите в НБЛ.

Понеже живеем в България и търсим само лошото, когато един тим играе на такава висока скорост и с такава агресия, няма нищо по-нормално от това да има грешки. Много ниска успеваемост от тройката и за двата отбора, които през сезона имат най-добрата стрелба от дистанция след Рилски спортист. Това е доказателство за характера, показан и от двата състава, както и за агресията в защита, която показаха. Нашите тройки ги пазим за финала. В този мач трябва само да се гордеем, че сме част от българския баскетбол и че големи мъже могат да се борят по този начин за всяка педя земя“, каза още наставникът на „сините“, които намалиха пасива си в серията до 1-2.

Левски пребори Балкан за 1-2 в полуфиналите на НБЛ

Имаме 51 борби. Левски е силен, защото има 11 изключително класни играчи, всеки от които във всеки един момент може да бъде лидер. Нашият най-голям проблем е да запазим психически всяка една от нашите звезди. Всеки един от нашите баскетболисти е потенциален национал. На паркета могат да играят само 5 човека, аз се радвам, че в последната част бяхме без Марио Литъл и Венцислав Петков, които цяла пролет носят този тим на свой гръб. Ще дойде и техният час. Трябва да спечелим в петък„, допълни Тити Папазов.

„Искам да се обърна към цяла „синя“ България. Тъй като Левски е вечен, ние сме на гребена на емоцията. Това, което направиха футболистите, е нещо невероятно. Това, което се случи в рамките на две години, от деня, в който Наско Сираков заяви акциите на 15 май, за две години футболният Левски извървя пътя от най-ниското до върха. Няма какво да коментираме, знае се кой е най-големият герой. Големите победители са феновете, аз се моля на всеки един от тях, ако смятат, че тези момчета заслужават и че аз съм допринесъл футболният Левски да бъде спасен, да дойдат в залата. Нямат право гостите от Ботевград да бъдат по-гръмогласни и помагащи. Ние имахме помощ, която ако може да бъде увеличена, смятам, че няма да има отбор в България, който може да ни спре. Всичко зависи от нашите фенове„, добави специалистът.

Надяваме се ситуацията с контузията на Йордан Минчев да не е тежка. Не мога да кажа нищо, има доктор. Той е характер, видя се как успя да се възстанови, как влезе и как успя да направи фантастичен мач. Ако може да ходи и не му е отрязан кракът, вероятно ще играе. В крайна сметка здравето е най-важно. Заради него трябва да се класираме на финал, за да може да изнесе лекция, каквато изнесе в последния мач насред Самоков. Винаги имаме за кого да играем“, завърши Тити Папазов.

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани