5.6 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияТити Папазов: Детински грешки в последните 30-40 секунди на третата част се...

Тити Папазов: Детински грешки в последните 30-40 секунди на третата част се оказаха решаващи

Играчите не са ми длъжни, аз съм им длъжен на тях, коментира наставникът на Левски

Бяхме припрени в началото на мача, проявихме характер, върнахме се от минус 15 точки. Много е трудно, когато компенсираш такава разлика с някакви рискове и себераздаване. Разбрах, че Чавдар Костов изразил мнение след мача. Той е играч с огромен опит и има право да каже всичко. Той е на 34 години, ляга и става с мисълта да тренира и да бъде професионалист. Не му се сърдя, ще анализираме. Както ние им правим забележки заради техните грешки… Знам само за едно. Марио Литъл стреля при първото техническото нарушение, а след това той застана на наказателната линия и при второто. Господ не прощава на никого. Това са фундаментални неща. Може ли някой треньор да знае кой ще вкара и кой няма?! Най-логично Марио да стреля два фаула и да му дадем да опита и при третия. На пейката бяха Чавдар и Венцислав Петков, които са нашите най-добри изпълнители. Ако можем да връщаме времето назад, вчера Ливърпул смачка Реал Мадрид, но класата и навикът…“, коментира наставникът на Левски Тити Папазов след отпадането на тима си на полуфиналите в НБЛ.

Трябва да се отчете най-важното, че Балкан заслужено ще играе на финал. Това е без да подценим и да намерим забележки. Съдиите са бъркали и в двете посоки, със сигурност не е имало умисъл. Балкан бе изключително агресивен, много повече от предишните три мача. Ние също бяхме изненадани до някаква степен от това нещо. Проявихме характер. Огромна благодарност на нашата публика. Без нашите фенове обратът би бил невъзможен. Детински грешки в последните 30-40 секунди на третата част се оказаха решаващи, защото донесоха 5 точки разлика на гостите, което беше смазващо след нашето силно начало и им донесоха спокойствие. Нелепа грешка под коша, изключително безхаберно отношение на Цветомир Чернокожев в защита. Има пик енд поп ситуация, но той не помага и му вкарват тройка“, каза още наставникът на „сините“ след загубата от Балкан със 76:78 в четвъртия мач от серията.

Балкан е на финал в НБЛ след 3-1 в серията с Левски

Не мога да се сърдя на никой, защото тези момчета играят без да им се плаща близо четири месеца, това е безценно. Те са шампиони по морал, а след това и по характер. Казах им – сбъркали сме и ще играем за третото място, ще се съобразя с вас. Господ ще ги накаже, аз съм убеден – Вдигнах телефона на големия спортсмен Сашо Везенков, който каза, че ще пита кмета и изчезна. Така се случи ситуацията, че попаднахме на един уникален адвокат, който извади точка по точка и намери достатъчно глупости, сътворени от федерацията. Изведнъж като Георги Димитров от обвиняем в обвинител, но моята агресия и битка е желанието на отбора. Аз бях длъжен да се боря докрай. Далеч съм от мисълта, че оттук нататък някой ще ме пита дали ще се кандидатирам за президент на федерацията. Това е извън всякакво съмнение. Мога да загубя, но няма земна сила, която да ме спре. В моя живот не може да дойде нито един човек и да каже, че съм казал нещо и след това съм се извъртял. Няма такъв случай в моята история. Дал съм дума пред отбора и ще се боря. Бяха ме питали, ако станем шампиони дали пак ще искам да се кандидатирам, но едното няма общо с другото. Видя се, че федерацията има нужда от обновяване. Трябва да отчетем изключителната работа на Георги Глушков, който наследи минус 800 000 лв. начело на БФБ. Сега не знам колко е на плюс самата федерация. Безупречна финансова дисциплина. Това са изключителни заслуги на господин Глушков, но оттам доста забележки. Прави чест на госпожа Елеонора Рангелова, че си е тръгнала, защото беше прекалено дори и с последното писмо, но тя също е изключителен специалист, който е познат в Европа. Не знам защо тя така защитаваше ревностно позицията, че трябва да имаме три служебни загуби. Има една поговорка, която гласи, че на краставичар да не продават краставици“, добави Тити Папазов.

За Левски предстои да играе заслужено за бронза. Спартак прави фантастичен сезон, успя максимално да се възползва от проблемите на Черноморец. Не дадоха възможност на Васил Евтимов да работи нормално с един и същ състав от първия до последния ден. Той е много добро момче и иска да успее, може би това ще му донесе поуки. Мога да кажа категорично, че виждам сходна добронамерена лудост за баскетбола в Богдан Петков. Той може да ми се разсърди, но не се предава и се бори. Направи отбор с изключително желание и Плевен го заслужава, затова ще отидем с ясното съзнание…Сега ще починем. Не мога да имам една претенция към моите играчи. Всеки може да изпусне фаул. Щом Чавдар Костов може да изпусне, значи всеки може да го направи“, добави специалистът.

Имаме подписан договор за догодина на стойност 850 000. Първо, трябва да свърши този сезон. Тези хора, които дават тези пари, са две компании. Коментирахме за следващия сезон, че няма да искат тези пари да бъдат изхарчени сега. Продължаваме битката. От първия ден ми обещават, на мен никой не ми е длъжен. Играчите не са ми длъжни, аз съм им длъжен на тях. Те са останали и вярват, заради мен. Аз съм длъжен и вярвам, че ще успея. На никого няма да остана длъжен, над 550 000 съм дал до този момент лични пари. Аз нямам фирми, заводи и общини. Зад мен са уникални мъже и моето семейство“, разкри Тити Папазов.

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани