15.7 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНационални отбориТаня Гатева: Целта ми е да изградим с времето боеспособен и конкурентен...

Таня Гатева: Целта ми е да изградим с времето боеспособен и конкурентен отбор

В която и група да сме, за нас слаб съперник няма, допълва новият селекционер на женския национален отбор

Таня Гатева бе избрана за селекционер на женския национален отбор на заседание на Управителния съвет на Българската федерация по баскетбол. Тя сподели и какви цели си поставя начело на представителния ни тим.

За мен винаги е било чест, гордост и голяма отговорност да водя национален отбор. Целта ми е да изградим с времето боеспособен и конкурентен отбор на водещите баскетболни нации, който да играе бърз и агресивен баскетбол“, сподели Таня Гатева.

Знам, че се захващам с много трудна задача, в много труден момент за женския баскетбол, но вярвам на момичетата. Смятам, че има химия между нас и с много труд и постоянство, дай Боже, един ден да атакуваме класиране на Европейско първенство“, добави националният селекционер.

Таня Гатева ще дебютира начело на България през ноември, когато започват квалификациите за Евробаскет 2025. България е в група със Словения, Финландия и Унгария.

„В която и група да сме, за нас слаб съперник няма. По-важното е да окомплектоваме нашия тим и с всеки цикъл да се доближаваме до другите отбори и да надграждаме“, завърши Таня Гатева.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани