10.5 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългари в чужбинаТалант от Бургас черпи от опита на Факундо Кампацо в Сърбия

Талант от Бургас черпи от опита на Факундо Кампацо в Сърбия

Мирослав Лилов се среща с гарда на тренировъчната база на Цървена Звезда

Млад талант от Бургас се развива в Сърбия. Мирослав Лилов е част от школа, където главен методист и треньор е Бранко Карелич, и се обучава на тренировъчната база на Цървена Звезда и ФМП.  

Мирослав има възможност да черпи от опита и знанията за играта от световния вицешампион с Аржентина от турнира в Китай през 2019 г. Факундо Кампацо. Гардът през този сезон е част от състава на Цървена Звезда, кaто стана носител на Купата и първенец на Сърбия. 

Мирослав Лилов е роден на 14 февруари 2005 г. в Бургас. Първите си стъпки в играта прави на 7-годишна възраст. Възпитаник на Спортното училище “Юрий Гагарин”. Занимава с баскетбол под зоркия поглед на треньорите Димо Костов, Жанета Жельова-Костова и Петко Янков.  

На 16 години (б.а. – през 2021 г.) Мирослав е поканен на проби в Белград. След като впечатлява треньорите в заниманията за бързина, сила, издръжливост, ловкост и баскетболно мислене, той е одобрен и му е предоставена възможност да се развива в една от най-добрите школи в Европа.  

Периодът за обучението му е три години. В момента завършва втория си сезон, като има 35 изиграни мача в него. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани