18.3 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияГергана Брънзова застава начело на новия Обществен съвет

Гергана Брънзова застава начело на новия Обществен съвет

Първата българка, играла в женската НБА ще заеме поста на председател на новата структура към БФБ

Първата българка, играла в женската НБА Гергана Брънзова ще оглави новосъздадения Обществен съвет към БФБ. Това съобщават от централата чрез официалния си сайт.

Новата структура бе създадена в изпълнение на Националната програма за развитие на българския баскетбол за периода от 2020 до 2023 г., която беше приета единодушно от Общото събрание на федерацията миналата година. Предвижда се новосформираният орган да бъде в помощ с експертизата си на БФБ и да има съвещателни функции към Управителния съвет на федерацията.

Днес управата към БФБаскетбол прие правилата за работа на новата структура и гласува състава му.

За председател бе избрана бившето крило на националния отбор и състезателка в WNBA Гергана Брънзова. Заместник-председател на Обществения съвет ще бъде доц. д-р Иван Сандански, преподавател по спортен мениджмънт в катедра “Мениджмънт на спорта“ в НСА.

За членове на Обществения съвет бяха утвърдени експертът по бизнес-развитие и бивш главен редактор на в-к “Дневник“ Васил Атанасов, главният редактор на Bgbasket.com Мария Мицова, мениджърът в Genius Sports Group Иван Иванов, мениджър проекти и Grassroots на БФС Андрей Петров и изпълнителният директор на футболния Ботев Враца Денислав Георгиев.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани