10.2 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоЕвропаСтанимир Маринов - подавач №1 на първия етап в Балканската лига

Станимир Маринов – подавач №1 на първия етап в Балканската лига

Гардът на Балкан не остави шансове на конкуренцията

Балкан е един от отборите, които ще участват във втората фаза на Delasport Балканска лига през този сезон. Със заслуга за силното представяне на ботевградчани до момента е Станимир Маринов, който бе избран за Най-добър подавач на първия етап в турнира. 

191-сантиметровият гард взе участие в 5 двубоя на Балкан в Delasport Балканска лига, като в тях записва средно по 6.8 асистенции. Това бе напълно достатъчно на българския национал, за да пребори конкуренцията сред останалите играчи.

Най-доброто постижение на Станимир Маринов са 9-те му завършващи подавания в двубоя срещу Макаби Хайфа, в който Балкан печели с 88:81 в своята „Арена Ботевград“ през януари.

В добавка, роденият в Силистра състезател има средни показатели от 9.8 точки и 2.6 борби в срещите на „зелените“ в надпреварата през 2021/2022.

Станимир Маринов и Балкан ще стартират втория етап в Delasport Балканска лига на 8 март с домакинство на израелския Ирони Нахария.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани