9.7 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоБългари в чужбинаЗа първи път в кариерата си Везенков стана MVP на месеца в...

За първи път в кариерата си Везенков стана MVP на месеца в Евролигата (видео)

Огромно признание за изявите на българина с екипа на Олимпиакос по терените на Стария континент

Aлександър Везенков получи огромно признание за впечатляващите си изяви с Олимпиакос в Евролигата през последния месец. От най-силната клубна надпревара на Стария континент избраха българина за MVP на февруари.

26-годишният баскетболист става Най-полезен играч в Евролигата в рамките на месец за първи път в своята кариера. Освен това, Александър Везенков е и първият играч на Олимпиакос, достигнал до подобно признание след Йоргос Принтезис през април 2015 г.

През този месец 206-сантиметровото крило изведе своя тим до три победи в 4-те му двубоя в турнира на богатите, с което Олимпиакос се превърна в претендент за място в плейофите. Грандът от Пирея заема четвърто място във временното класиране на Евролигата с баланс от 15-9.

За да стане МVP на февруари в Евролигата, Александър Везенков достига до среден коефициент 18. Срещу името си в тези срещи той оставя средни показатели от 15.5 точки, 5.8 борби и 1.2 асистенции за по 34.21 мин. в игра.

През 2021/2022 Александър Везенков има средно по 12.9 точки, 5.6 борби и 1.5 асистенции в общо 24 мача на Олимпиакос в Евролигата.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани