7.3 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияСпортист Своге спечели редовния сезон на Запад в ББЛ А група

Спортист Своге спечели редовния сезон на Запад в ББЛ А група

Енигма срази Локомотив 2020

Спортист Своге спечели редовния сезон в регион Запад на ББЛ А група. В столичната зала „Сейнт Джордж“ тимът постигна категоричен успех срещу Локомотив София със 120:62 и вече е с баланс 25-2, като независимо от изхода на последния му мач, няма как да бъде изместен от първата позиция.

След кош за кош в началните минути, Спортист бързо натрупа двуцифрена преднина и след първата част водеше с 28:17. Съставът на Емил Горанов доминираше в подкошието, а в комбинация и с повечето грешки на съперника, на почивката се откъсна с 57:31. Разликата в полза на гостите надхвърли 40 точки след паузата, а преди последната част те водеха с 89:51. Още в началото на заключителната четвърт Спортист мина границата от 100 точки, като до края нямаше проблем да спечели убедително.

Трипъл-дабъл за победителите от 34 точки (5 тройки), 11 борби и 11 асистенции записа Дамян Стоянов, близо до подобно постижение бе и Борис Матраков с 28 точки, 11 борби и 8 асистенции, Джими Хънт добави 21 точки, с 12 е Мартин Николов. За Локомотив София Димитър Петров се отчете с 19 точки, 12 има Томислав Петков.

Друг от водещите отбори в региона Локомотив 2020 претърпя поражение от петия в класирането Енигма Фойерверк със 72:82, след като изоставаше почти през целия мач.

Баскетболистите на Георги Давидов взеха леко предимство още от самото начало, а след десет минути игра бяха напред с 18:14. За кратко съперникът му успя да поведе в доста резултатната втора четвърт, но на почивката Енигма Фойерверк отново имаше преднина при 41:40 след общо 25 точки до момента на Любомир Орешаров и Иво Славчев. Състезателите в червено-бели екипи се разиграха от тройката в началото на второто полувреме и преди последната част дръпнаха с 68:55. Малко след началото на последната част мачът за кратко бе прекъснат, след като Васил Михайлов бе изгонен след второ техническо нарушение и от лагера на Локомотив 2020 начело с треньора Георги Младенов влязоха в пререкания със съдиите. Тимът все пак успя да намали изоставането си само до 4 точки в оставащото време, но в края Енигма спечели убедително.

Виктор Германов завърши с 22 точки и 7 борби за победителите, Любомир Орешаров записа 21 точки (4 тройки), 9 борби и 6 асистенции, а Иво Славчев има 18 точки и 11 борби. За Локомотив 2020 Станислав Славейков се отличи с 16 точки и 12 борби, 15 точки и 8 асистенции има Милен Дудев, а по 12 точки добавиха Васил Михайлов (11 борби, 6 асистенции) и Антон Диков.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани