16.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияСпортист е първият полуфиналист в регион Запад на ББЛ А група

Спортист е първият полуфиналист в регион Запад на ББЛ А група

Тимът от Своге спечели за втори път срещу Правец

Спортист е първият отбор, който се класира за полуфиналите в регион Запад на ББЛ А група. В среща, изиграна в столичната зала „Триадица“, тимът от Своге се наложи над Правец със 115:83 и затвори серията с 2-0.

Двубоят започна с висока резултатност. Въпреки че Правец имаше предимство почти през цялата първа четвърт, в края й опонентът му обърна за 28:27. Баскетболистите на Емил Горанов имаха предимство в подкошието и въпреки че правеха повече пропуски, вкарваха точки от втори шанс и на почивката водеха с 57:51.

След паузата разликата в полза на Спортист за първи път стана двуцифрена, а последната четвърт започна при 86:70 в негова полза. В оставащо време тимът не се отпусна, като дори направи успеха си още по-изразителен.

Борис Матраков бе най-резултатен за победителите с 29 точки (5 тройки). Иван Ценов добави 20 и 9 борби. Петър Загоров реализира 18 точки. С 15 и 8 асистенции приключи Мартин Раднев. Малко не достигна на Симеон Ценов за трипъл-дабъл след 11 точки, 14 борби и 9 асистенции.

За Правец, който бе с група едва от седем баскетболисти, Данаил Христов бе над всички с 25 точки и 7 борби. Тодор Колев вкара 15. Ерик Кирилов се отчете с 14 точки. С по 10 останаха Стефан Гунински и Преслав Христов.

Съперник на Спортист в следващата фаза ще бъде победителят от двойката ЦСКА – Балкан-2.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани