25 C
София
вторник, април 16, 2024
НачалоНационални отбориГергана Иванова в състава на България за квалификациите за европейското 3x3

Гергана Иванова в състава на България за квалификациите за европейското 3×3

В тима попадат още шампионки на страната за девойки до 19 години

Националката и състезателка на унгарския ЕЛТЕ Беак Гергана Иванова ще облече екипа на България и във формата 3х3. Европейската шампионка за жени до 20 в Дивизия Б от 2019 г. се e съгласила да участва за тима на страната ни в квалификациите за Европейско първенство в Констанца (Румъния). Мачовете ще бъдат на 4 и 5 юни.

Освен Гергана Иванова, в състава на България са още станалите преди ден шампионки на България за девойки до 19 години за втора поредна година. Това са Микаела Дамянова, Ванина Василева и Виктория Иванова, съотборничката им от женския тим на Шампион 2006 Антония Филипова и топ реализаторът на Славия Виолета Григорова.

Конкуренция на тима ни в Румъния ще са домакините, Полша, Унгария, Чехия, Великобритания, Естония, Италия, Турция, Дания, Латвия и Белгия. Победителите в полуфиналите ще се класират за 3×3 Europe Cup. Загубилите полуфиналите ще играят бараж за класиране на континенталния турнир. Квалификационни турнири ще има и още в Израел и Кипър. FIBA 3×3 Europe Cup 2022 ще се проведе в Грац (Австрия).

Мъжкият тим на България беше определен в национални квалификации. За участие в Констанца се класира отборът на Миньор в състав Георги Бързаков, Христо Гатев, Кристиян Ставрев и Георги Кръстев. Резерви на тима ще са Асен Попов и Даниел Запрянов. Основният тим ще има възможност още тази неделя да тества силите си на турнир в Комотини (Гърция).

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани