6.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияСпартак с летящ старт на битките в Първата шестица (видео)

Спартак с летящ старт на битките в Първата шестица (видео)

Отборът на Любо Минчев показа по-точен мерник от Черно море Тича

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Спартак постави успешно начало на битките от Първата шестица в НБЛ.  В своята зала „Балканстрой“ отборът на Любо Минчев се наложи над Черно море Тича със 121:75 в първия мач от 23 кръг в родния елит. Плевенчани са с баланс от 17-6, докато варненци имат в актива си 10 победи и 13 загуби.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)

И ОЩЕ: В игра за Спартак след няколко месеца пауза, заради контузия се завърна Джулиън Люис. На терена се появи и Ивко Ивков, който получи травма в предишния двубой на своя тим в Самоков. Николай Стоянов, който е с контузия в рамото, остана извън групата.

Дебют за „моряците“ направи американецът Морис Крийк.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)

НАЙ-ДОБРИ: Родни Първис отбеляза 24 точки, включително 5 тройки, за Спартак. По 17 и 6 асистенции добавиха Джулиън Люис и Константин Тошков. Цветомир Чернокожев и Алекс Ломакс се отчетоха с по 13 точки и 7 борби. Талиб Зана бе близо до дабъл-дабъл – 11 и 9 борби.

Аверил Угба и Къртис Джоунс вкараха по 17 точки за Черно море Тича, като първият овладя и 6 борби. Тач Ънру остана с 12.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)

РАЗВИТИЕТО: Домакините наложиха своето темпо още в първата част и фиксираха 32:14 в края й, благодарение на Цветомир Чернокожев, Брайънт Томас, Талиб Зана, Родни Първис и Джулиъс Люис. През втория период плевенчани не спряха дотук и със серия от 12-7 увеличиха преднината си до 44:21, водени от Ивко Ивков, Талиб Зана и Цветомир Чернокожев. Въпреки усилията на Аверил Угба и Къртис Джоунс ниските проценти в стрелбата на варненци не им позволяваха да намалят, а на почивката резултатът бе 61:38 в полза на Спартак. След паузата „синьо-белите“ се изстреляха напред с 41 точки след успешнин акции на Цветомир Чернокожев, Родни Първис, Джулиъс Люис, Константин Тошков и Ивко Ивков. До финалната сирена момчетата на Любо Минчев не изпуснаха контрола над двубоя.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 5 март Спартак ще бъде домакин на Балкан, докато ден по-късно Черно море Тича ще излезе у дома срещу Черноморец.

СТАТИСТИКА ОТ СПАРТАК – ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

  1. […] „Да, доволен съм не само от победата, а и от начина, по който играхме в по-голямата част от мача, тъй като имаше едно отпускане при една по-голяма разлика. Няма как да се карам и да викам при такъв аванс, разбирам това, че бяхме по-отпуснати. Получи се един добър мач за нас, в който ни се получаваше всичко. Надявам се да имаме повече такива, но невинаги става. Важното е да покажем характер, когато имаме по-лош двубой и играта не ни върви„, заяви треньорът на Спартак Любо Минчев след успеха над Черно море Тича със 121:75. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани