12.7 C
София
сряда, май 8, 2024
НачалоБългарияСпартак се доверява на американски гард (видео)

Спартак се доверява на американски гард (видео)

Родни Първис ще се присъедини към отбора на Любо Минчев

Спартак добави още един американец към състава си. Плевенчани ще се доверят на Родни Първис, който ще подсили тима на Любо Минчев за двубоите от НБЛ и Европейската северна лига през новия сезон.

Роден е на 14 февруари 1994 г. в Плимут, щата Северна Каролина. Висок е 193 см. и играе на позиция 2. Завършва гимназия в Райли, а след това продължава образованието си в Каролина Стейт Юнивърсити и университета в Кънектикът.

Кариерата му преминава през тимове от G-Лигата към НБА като Осциела Меджик и Сю Фолс Скайфорс. През 2018 г. за кратко е част от Орландо в най-силното първенство в света, където има 16 мача и записва средно по 6 точки и 1.7 борби.

След това пътят му достига до Израел, където носи екипа на Апоел Тел Авив. Преминава още през италианските Канту и Бергамо, полския Шчечин, украинския Черкаски, уругвайския Макабео, косовските Трепча и Пея, както и през литовския Гаргждай. За последния регистрира средни показатели от 8.8 точки, 1.6 борби и 1.4 асистенции в общо 5 двубоя.

Междувременно стана ясно, че Спартак прекратява комуникацията си с Карти’Ер Гордън. Причината – продължаващи проблеми с документите на баскетболиста.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани