12.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияЦСКА с победа на старта на плейофите в ББЛ А група

ЦСКА с победа на старта на плейофите в ББЛ А група

„Червените“ се наложиха над Балкан-2 в първия си мач от елиминациите

ЦСКА започна с победа участието си в 1/4-финалните плейофи на регион Запад на ББЛ А група. В среща, изиграна в столичната зала „Триадица“, тимът се наложи над Балкан-2 с 97:73.

„Армейците“ започнаха много силно мача и едва за няколко минути натрупаха двуцифрена разлика. Те отбелязаха пет тройки само през първата четвърт срещу една за съперника и след края й водеха с 29:15.

Вторият период бе доста по-равностоен. „Зелените“ правеха по-малко грешки, но по-опитният състав на ЦСКА имаше 67% успеваемост от игра през първото полувреме, благодарение на което на почивката се оттегли при 53:38 в своя полза след 12 точки на Асен Попов. Ботевградчани пък разчитаха основно на Александър Гавалюгов, вкарал 24 от точките им до момента.

След паузата авансът на „червените“ достигна 18 точки. След силни финални минути на частта обаче баскетболистите на Мирослав Ралчев намалиха до 62:70 и върнаха интригата в мача. Разликата падна и до 6 точки, но след това отборът на Христо Ценов отново започна да увеличава аванса си и спечели убедително.

Димитър Генов бе най-резултатен за победителите с 20 точки, като овладя и 9 борби. Дабъл-дабъл от 19 и 14 борби оформи Асен Попов, 12 точки вкара Владимир Нанкински, а с 11 приключи Мартин Русев.

За Балкан-2 Александър Гавалюгов навъртя 44 точки. С 11 остана Веселин Христов.

Играе се до две победи от три мача, като следващият е на 19 май, отново в София.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани