7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияСпартак Плевен измъчи Балкан (видео)

Спартак Плевен измъчи Балкан (видео)

Ботевградчани изгубиха аванс от 22 точки, но издържаха у дома

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан завоюва пета поредна победа в НБЛ през този сезон. В своята “Арена Ботевград” селекцията на Йовица Арсич удържа Спартак Плевен с 85:79 в мач от 11 кръг в мъжкия ни елит.

НАЙ-ДОБРИ: Дарко Балабан и Крис Минков отбелязаха по 18 точки за Балкан. Сияни Чеймбърс добави 13 и 7 асистенции. Тауан Ейджи оформи дабъл-дабъл – 12 точки и 14 борби.

Димитър Маринчешки бе най-добър за Спартак и също стигна до двойните показатели – 22 точки и 11 борби. Николай Маринов реализира 15. Мартин Маринов и Любен Пасков останаха съответно с по 12 и 11 точки.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Двата отбора стояха равностойно на паркета през голяма част от първото полувреме, но ботевградчани използваха серия от 13-0 от средата на втория период, за да поведат с 44:34 на голямата почивка. След паузата Балкан доминираше и направи преднината си 26 точки след силна игра на Дарко Балабан, Крис Минков и Тауан Ейджи. Гостите обаче не се предадоха и чрез Димитър Маринчешки, Мартин Маринов, Николай Маринов и Любен Пасков намалиха до 77:81. Давонтей Джордан и Сияни Чеймбърс осигуриха победата на Балкан, оформяйки крайното 85:79.

И ОЩЕ: “Зелените” вече имат баланс от 7-3, като излязоха първи в класирането преди утрешните двубои на Левски Лукойл и Рилски спортист. Тимът от Града под Панорамата пък е на осмо място с 2 успеха и 8 поражения.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 12 януари Балкан ще гостува на Берое, докато Спартак Плевен ще почива в следващия кръг.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – СПАРТАК

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани