Иван Лилов похвали Ивко Ивков

Малките има много какво да научат, каза още гардът на Ямбол

1142

Иван Лилов спортсменски отдаде заслуженото на Спартак след загубата на своя Ямбол в Плевен с 82:84 в мач от НБЛ. Гардът не скри похвалите си към баскетболиста на „синьо-белите“ Ивко Ивков. 

Плевенската публика заслужава да гледа такива мачове. Поздравявам Спартак. Поздравления по-специално за Ивко Ивков. Два пъти на мен ми взе борба в нападение. Това показва желанието на това момче да побеждава. Надявам се да се развива. Иначе ние, тези две борби и изпуснахме накрая много фаулове“, сподели Иван Лилов след срещата в Плевен.

Ние от 2-3 седмици сме в намален състав. Надявам се скоро да се върнат контузените ни състезатели. Напредваме. Имаме някакъв облик. Надявам се съвсем скоро да сме в пълен състав и да влезем в Купата и в плейофите. Това ни е целта. Много лошо тръгнахме. Имахме и контузии, но това не е оправдание“, каза още 196-сантиметровият баскетболист, който остави на сметката на своя тим 25 точки.

„Отдавам моята игра на годините опит в чужбина. Благодаря и на треньорите, че толкова доверие ми вдъхват. Малките има много какво да научат. Имаме много млади „тигри“ от Ямбол, така че се надявам да им давам от моя опит и да се развива българския баскетбол„, допълни Иван Лилов.

Отиваме в Ботевград да се хвърлим. Ние сме дошли в тези гостувания да измъкнем една победа. Не успяхме в Плевен, в Ботевград има какво да покажем. В залата има фенове, така че се надявам пак да стане хубав мач„, бе мнението на гарда.

Предишна статияСимеон Илиев: С работа ще станат нещата
Следваща статияРеал ликува след продължение в „Ел Класико“ в Евролигата (видео)
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."