12.7 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоБългарияСпартак надви ТФТ и спечели турнира в Плевен

Спартак надви ТФТ и спечели турнира в Плевен

Ключови две тройки на Мартин Маринов в края в основата на победата на плевенчани

Спартак Плевен спечели турнира, чийто домакин бе. Пред своята публика отборът на Тодор Тодоров надви участника в квалификацията за Шампионската лига ТФТ със 102:97.

В игра за Спартак не се появиха Симеон Илиев и Барет Бенсън. От техните съотборници Николай Стоянов оформи дабъл-дабъл – 26 точки и 10 борби. Мартин Маринов добави 21. Евгени Хаджирусев се разписа с 18 точки и 8 асистенции.

Лахлан Андерсън бе най-резултатен за ТФТ с 20 точки. Виктор Ташовски вкара 17. Трент Бътрик остана с 16 точки и 9 борби.

След равностойното начало ТФТ поведе с 15:8, воден от Донован Доналдсън. Спартак обаче заличи пасива си и обърна до 16:15 след успешни акции на Ивко Ивков и Николай Стоянов. Серия от 8-0, дело на Лахлан Андерсън и Александър Костоски, върна водачеството на гостите, с което те стигнаха до 26:21 в края на първата част. През втория период преднината на ТФТ стана двуцифрена, след като Трент Бътрик и Страхил Николов бяха точни на няколко пъти за 51:37. Плевенчани не се забавиха с отговора и чрез Цветомир Чернокожев, Николай Стоянов и Мартин Маринов намалиха до 51:53.

След паузата Спартак стоеше близо до противника с помощта на Николай Стоянов, Мартин Маринов и Ивко Ивков, но Трент Бътрик бе точен за 68:62 в полза на ТФТ. От другата страна Евгени Хаджирусев напомни за себе си и изведе Спартак напред със 78:74 след 30 минути. През последната четвърт Лахлан Андерсън сведе пасива на македонците до 82:84. Цветомир Чернокожев, Мартин Маринов и Николай Стоянов държаха лидерството в полза на Спартак за 91:87. Тройка на Лахлан Андерсън даде надежди на гостите след 95:95. Два далечни снаряда на Мартин Маринов вдигнаха публиката в залата на крака след 101:95 за Спартак, което стигна за успеха.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани