10.7 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияЛевски победи Пелистер в Плевен

Левски победи Пелистер в Плевен

Столичани финишират на трето място на турнира

Левски приключи турнира в Плевен с победа. В зала „Балканстрой“ отборът на Димитър Ангелов се наложи над Пелистер със 70:63 в мача за третото място в надпреварата. 

От Левски днес Асен Великов получи почивка. От неговите съотборници Николай Михайлов се отчете с 14 точки и 9 борби. Красимир Петров добави 13. Райън Райт оформи дабъл-дабъл – 10 точки и 10 борби.

За Пелистер Сеад Хаджифейзович бе най-добър с 20 точки. Донтей Карутерс остана с 15.

„Сините“ заложиха на силна игра в защита и това даде резултат. Лъчезар Димитров, Николай Михайлов и Златин Георгиев изведоха българския тим до 23:17 след 10 минути игра. През втория период гостите от Северна Македония се възползваха от няколко грешки на Левски и чрез Сеад Хаджифейзович и Недим Мустафица стигнаха до равенство за 31:31. Успешен наказателен удар на Златин Гергиев все пак запази водачеството на столичани за 32:31 на голямата почивка.

След паузата Пелистер поведе с 5 точки след успешни акции на Рейл Овенс и Сеад Хаджифейзович. Левски отговори чрез Марио Боянов и Златин Георгиев за 46:43. Македонците поставиха на таблото 46:46 след 30 минути. Момчил Кадиев, Георги Кучков, Красимир Петров и Дамян Николов показаха умения с екипа на Левски, който дръпна с 10 точки. До финалната сирена бронзовият медалист в НБЛ от миналия сезон не изпусна водачеството.

По-късно тази вечер е финалът на турнира, а в него ще спорят Спартак Плевен и ТФТ.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани