4.2 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияСпартак влезе в серия след успех в Пловдив (видео)

Спартак влезе в серия след успех в Пловдив (видео)

Плевенчани се изкачиха пети в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Спартак записа втора поредна победа в НБЛ. В зала „Сила“ отборът на Тодор Тодоров се наложи на Академик Пловдив с 85:77 като гост в първи мач от 18 кръг в родния елит. Плевенчани са с баланс от 8-7 и са пети в класирането, докато селекцията на Йордан Янков има 7 успеха и 9 поражения, което я поставя на шеста позиция.

НАЙ-ДОБРИ: Николай Стоянов поведе колоната на реализаторите за Спартак с 18 точки и 5 борби. Коча Йовович добави 16, 7 борби и 9 асистенции. Симеон Илиев приключи с 15 точки и 6 борби. Димитър Маринчешки се отчете с 10 и 9 борби.

Васил Бачев бе най-резултатен за Академик Пловдив с 26 точки. Николай Титков се разписа с 19. Томислав Минков остана с 13 точки и 7 борби. Тони Гуджино грабна 11 борби плюс 9 точки. С 10 борби в съблекалнята се прибра Николай Николов в добавка към 7 точки.

КЛЮЧЪТ: Пловдивчани държаха нещата под контрол през първото полувреме, в което достигнаха до аванс от 14 точки чрез Васил Бачев, Николай Николов и Николай Титков. Това помогна на Академик да фиксира 48:42 след 20 минути игра.

След паузата Спартак не се отказа и чрез Симеон Илиев, Николай Стоянов и Димитър Маринчешки стигна до равенство за 54:54. Последваха няколко смени на водачеството преди Николай Стоянов и Симеон Илиев да изведат плевенчани напред с 6 точки. Томислав Минков и Васил Бачев дадоха ново водачество на домакините за 64:63. Гостите обаче приключиха третия период с 5 поредни точки на Коча Йовович и Ивко Ивков за 68:64.

В началото на последната четвърт Спартак направи серия от 10-1, дело на Мартин Маринов, Димитър Маринчешки, Ивко Ивков и Коча Йовович, за преднина от 13 точки. Томислав Минков и Васил Бачев бяха точни за 73:78, но Спартак не се огъна.

И ОЩЕ: Участие в днешната среща за отбора от Плевен не взе Божидар Аврамов, който има здравословни проблеми. По екип за домакините пък не бе Робертс Фрейманис.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 17 февруари Спартак Плевен ще гостува на Черно море Тича, а ден по-рано Академик Пловдив ще излезе срещу Левски.

СТАТИСТИКА ОТ АКАДЕМИК ПЛОВДИВ – СПАРТАК ПЛЕВЕН 

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани