18.3 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоЕвропаДий Бост за Везенков: Той е моят български брат

Дий Бост за Везенков: Той е моят български брат

Конкуренцията в Евролигата наистина е огромна, казва още гардът на АСВЕЛ

Дий Бост не е затворил изцяло вратата относно своето завръщане в националния отбор на България. Все пак повторното му обличане на екипа на българите е свързано с Александър Везенков. До голяма степен решението на бившия национал зависи от лидера на Олимпиакос, ако последният се нуждае от неговата помощ.

Бост даде обширно интервю за Basketnews.com. Пред специализирания портал той говори за трансфера си в АСВЕЛ, за ситуацията с националния отбор, за конкуренцията в Евролигата и за прогреса на Везенков.

„АСВЕЛ се нуждаеше от гард, плати откупна клауза на Галатасарай и нямаше как да откажа. Нямаше как да играя отново в Евролигата, освен ако няма интерес към мен и не ми предложи оферта. Исках да играя отново в този турнир, но не съм търсил подобна възможност. Представянето ни в Евролигата е лошо, но се надявам във френското първенство да се върнем там, където ни е мястото. Когато дойдох, ситуацията не бе добра за нас и в двете лиги.“

Конкуренцията в Евролигата наистина е огромна, ако се вгледаме в класирането. Всички отбори са близо един до друг. Тимовете разполагат с по-добри състави. Олимпиакос е един от най-добрите отбори, срещу които съм играл до този момент. Този тим води много добър тренировъчен процес под ръководството на Йоргос Барцокас, разполага със страхотни играчи и добра система. Олимпиакос играе най-добрия баскетбол“, казва 33-годишният баскетболист.

Александър Везенков е моят български брат. Беше ми приятно да го видя отново. За мен той е MVP на сезона в Евролигата. Той е страхотен играч и човек, беше забавно отново да играя срещу него. Работната му етика е невероятна, през миналата кампания попадна в Идеалната петица. Той е много трудолюбив, прекарва доста време във фитнеса и мисля, че заслужава всичко това.

Беше невероятно да участвам на Евробаскет 2022. За мен това бе първо участие на подобен форум, исках да видя каква е конкуренцията и да се състезавам срещу най-добрите европейски баскетболисти. През декември обмислях завръщане в националния отбор на България, но по това време все още бях част от Галатасарай. Ако трябва да съм честен, мисля, че приключих. Едва ли ще мога да играя отново заради конфликта между Евролигата и ФИБА. Аз съм на 33 години и имам още един сезон с АСВЕЛ. Ще се съсредоточа върху това да съм здрав“, коментира 188-сантиметровият плеймейкър.

Везенков винаги ми се обажда. Мисля, че ако играе отново важен мач за националния отбор и иска да дойда, ще го направя. Все пак последният път, когато говорихме, той сподели, че няма да играе в тима за известно време. Саша е способен да държи България конкурентоспособна на международно ниво. Може да го прави почти собственоръчно, но се нуждае и от малко помощ. Бих му помогнал, ако има нужда от мен и все още мога да го направя“, подчерта Бост.

ПрезGoogle
ИзточникSuperbasket.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани