12.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияСофия-Балкан с титлата в първенството на колички (видео)

София-Балкан с титлата в първенството на колички (видео)

В последния си мач тимът загуби от Левски във Варна, но това не се оказа решаващо за крайното класиране

Левски спечели последния мач от 8-то държавно първенство по баскетбол на колички. Тимът се наложи над София-Балкан с 50:40 в дербито на финалния турнир в зала „Христо Борисов“ във Варна.

Ключова се оказа силната първа четвърт, след която Левски се откъсна с 13:2 и макар до края мачът да бе много равностоен, съперникът така и не успя да стигне до обрат.

В основата на успеха бе Георги Иванов, завършил и в този двубой с трипъл-дабъл, този път от 28 точки, 13 борби и 11 асистенции. Антон Фиков е с 9 точки и 9 борби.

За другия столичен отбор Персиян Еленков се отчете с 22 точки и 14 борби, докато Григор Иванов записа 13 точки, 9 борби и 7 асистенции.

Поражението бе първо за сезона за София-Балкан, но тимът предсрочно си бе осигурил титлата и на практика двубоят бе без значение за крайното класиране. Миналогодишният шампион Левски този път остана със сребърните медали, докато трети е съставът на Черно море Тича.

За MVP на първенството бе избран Персиян Еленков от София-Балкан, като той взе и почти всички други индивидуални награди – за най-много борби (16.8 средно на мач), най-много отнети топки (3.3) и най-добър реализатор (30.0). Георги Иванов от Левски получи приза за най-много асистенции (8.7).

Наградите и медалите бяха връчени от мениджър баскетбол на колички и член на Управителния съвет на БФБаскетбол Иван Ценов, кмета на Варна Иван Портних, Кристиан Димитров от дирекция „Спорт“ в Община Варна и изпълнителния директор на БК Черно море Тича Александър Гълъбов.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани