11.5 C
София
вторник, април 23, 2024
НачалоНБАБеки Хамън със злато в WNBA в първия си сезон начело на...

Беки Хамън със злато в WNBA в първия си сезон начело на Лас Вегас (ВИДЕО)

Ейсис с историческа първа титла при дамите отвъд океана

Женската НБА вече има своя нов шампион. Титлата при дамите отвъд океана отиде във витрината на Лас Вегас за първи път в историята. Това се случи, след като Ейсис се справиха с Кънектикът Сънс със 78:71 в мач №4 от финалната серия.

За първи път Лас Вегас има първенец в професионалния спорт. 

Челси Грей отбеляза 20 точки, за да изведе своя тим до триумфа, като ги допълни с 5 борби и 6 асистенции. При стрелбата си от игра гардът бе 9/13, с което заслужи приза за MVP на финалите, оставяйки срещу името си средно по 18.3 точки в серията.

От нейните съотборнички Рикуна Уилямс се разписа със 17, а Келси Плъм добави 15.

Кортни Уилямс бе най-добра за Кънектикът Сънс със 17 точки и 6 борби. Джонкуел Джоунс вкара 13 плюс 8 борби. ДиУана Бонър приключи с 12 точки и 8 борби. Алиса Томас и Бриана Джоунс останаха с по 11, като първата достигна до трипъл-дабъл след 10 борби и 11 асистенции.

За Треньор №1 в WNBA през последния сезон Беки Хамън това бе първо злато начело на Ейсис и то в дебютната й година.

В последната четвърт Кънектикът направи обрат и дори поведе със 71:70 след успешни акции на Кортни Уилямс и Бриана Джоунс. Лас Вегас обаче не се забави с отговора и чрез Рикуна Уилямс, Келси Плъм и Челси Грей си гарантира победата.

СТАТИСТИКА ОТ КЪНЕКТИКЪТ СЪНС – ЛАС ВЕГАС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани