5.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНационални отбориСерхио Родригес предаде щафетата на по-младите в Испания (видео)

Серхио Родригес предаде щафетата на по-младите в Испания (видео)

На 35 години гардът се оттегля от националния отбор на страната си

Eдна от звездите на испанския баскетбол Серхио Родригес обяви, че се оттегля от националния отбор на страната си. 191-сантиметровият гард направи това на 35-годишна възраст, а Олимпиадата в Токио се оказа последното голямо събитие, в което той взе участие.

Чачо, както го наричат колеги и приятели, обяви решението си в социалните мрежи. Така той стана третият от лагера на испанците, сторил това след Пау и Марк Гасол.

Като един от най-обещаващите млади играчи в своята възраст, Серхио Родригес е избран за MVP на европейско за юноши до 18 г. през 2004 г. След това преминава в младежкия национален отбор на Испания, който извежда до злато на шампионата на Стария континент със средни показатели от 19 точки, 4.6 борби и 8.5 асистенции.

Дебютът му при мъжете е на световното първенство в Япония през 2006 г., където достига до златото. След това се нареждат още куп отличия с „Ла Фурия“, сред които сребро от Евробаскет 2007, сребро от Олимпиадата през 2012 г., бронз от европейското през 2013 г., злато от шампионата на Стария континент през 2015 г., бронз от Олимпиадата в Рио де Жанейро през 2016 г., бронз от европейското в Турция през 2017 г.

В последния си рецитал с Испания през това лято Серхио Родригес достигна до 1/4-финалите на Олимпиадата в Токио. На сметката си в този турнир той оставя средно по 9 точки, 1.8 борби и 3 асистенции.

Вижте го сами:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани