20.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНационални отбориСВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: Гърция сътвори обрат и се докопа до Топ 16 (видео)

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: Гърция сътвори обрат и се докопа до Топ 16 (видео)

Тимът на Димитрис Итудис обърна Нова Зеландия след изоставане в голяма част от мача

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Гърция си бетонира мястото във втория етап на световното първенство. Селекцията на Димитрис Итудис обърна Нова Зеландия след 83:74 в последния мач от първата фаза на шампионата на планетата.

И ОЩЕ: Гърците заеха втората позиция в група Ц с баланс от 2-1, докато Нова Зеландия остана на трето място с 1 успеха и 2 поражения и ще се бори за тези от 17-то до 32-ро в крайното класиране.

НАЙ-ДОБРИ: Янис Папапетру отбеляза 27 точки за Гърция, допълнени от 6 борби. Янулис Ларенцакис добави 20. Томас Уолкъп остана на крачка от дабъл-дабъл – 10 точки и 9 асистенции.

Шей Или бе най-резултатен за Нова Зеландия с 27 точки, 5 борби и 8 асистенции. Рубен Те Ранджи се разписа с 19 и 5 борби. Фин Дилейни регистрира двойни показатели – 10 точки и 14 борби.

КЛЮЧЪТ: Гърците изпитваха доста проблеми през първото полувреме, след което изоставаха с 32:43. След паузата отборът от южната ни съседка намали пасива си до 1 точка след тройка на Янис Папапетру за 50:51. Нова Зеландия обаче удържаше лидерството и след 30 минути бе напред с 54:50. В последната четвърт eврошампионът от 2005 г. направи серия от 9-0, за да излезе напред с 59:54. От този момент до края Гърция не изпусна водачеството и спечели с 83:74.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Гърция ще бъде в група J на следващия етап на световното първенство, заедно със САЩ, Черна гора и Литва. Резултатите от първата фаза се зачитат.

СТАТИСТИКА ОТ ГЪРЦИЯ – НОВА ЗЕЛАНДИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани