9.9 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоНационални отбориСВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: Безгрешна Германия помете Финландия (видео)

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: Безгрешна Германия помете Финландия (видео)

Бронзовият медалист от Евробаскет 2022 спечели групата си в първата фаза на шампионата на планетата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Германия финишира с перфектен баланс в група E на световното първенство. Селекцията на Гордън Хърбърт наложи волята си над Финландия със 101:75 в последния си мач от първата фаза на турнира, записвайки трети пореден успех. Финландците ще продължат с двубоите за разпределение на местата от 17-то до 32-ро.

НАЙ-ДОБРИ: Денис Шрьодер и Айзък Бонга реализираха по 15 точки за Германия. Йоханес Тийман добави 13. Мориц Вагнер се разписа с 12 точки.

Оливиър Нкамноа бе най-резултатен за Финландия с 14 точки. С по 12 останаха Лаури Марканен и Илари Сепала.

КЛЮЧЪТ: Немският тим даде само една част на съперника – първата, спечелена от Финландия с 22:19. В остатъка от срещата Германия контролираше ситуацията, като си гарантира успеха, демонстрирайки успеваемост в стрелбата от средно разстояние 78%. Освен това, Денис Шрьодер и компания направиха и 29 асистенции.

И ОЩЕ: Сред тримата рефери за двубоя бе и един от най-добрите родни съдии Мартин Хорозов.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Германия ще бъде в група К във втория етап, заедно с втория от група Е (Япония или Австралия) и първите два отбора от група F.

СТАТИСТИКА ОТ ГЕРМАНИЯ – ФИНЛАНДИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани