Александър Гавалюгов в Идеалния отбор на престижен лагер на НБА и ФИБА

Юношеският ни национал впечатли в Полша

771

Александър Гавалюгов получи още едно признание за качествата си. Юношеският ни национал попадна в Идеалния отбор на лагер на НБА и ФИБА, който носи името „Баскетбол без граници„ Събитието се проведе в Полша в последните няколко дни.

По този начин Александър Гавалюгов ще получи шанс да вземе участие и в най-силният камп в света между НБА и ФИБА, който ще бъде в Индианаполис по време на уикенда на Мача на звездите. Ако гардът успее да достигне до него, то той ще бъде първият българин, който ще се включи в лагера.

„Баскетбол без граници„ е програма на ФИБА и НБА, до която се докосват и звезди от най-силното първенство в света като MVP в лигата през 2022/2023 Джоел Ембийд, центъра на Финикс Диандре Ейтън, лидера на Торонто Паскал Сиакам и др. Опитът си по време на тези кампове предават треньори като Грег Попович и Стив Кър.

Преди време част от „Баскетбол без граници„ на Стария континент става и капитанът на националния ни отбор Павлин Иванов. 

ЧРЕЗGoogle
ИЗТОЧНИКBalkan-basket.com
Предишна статияВ Самоков отново ще залагат на Крис Минков
Следваща статияСВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО: Джош Гиди изстреля Австралия в Топ 16 (видео)
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."