5.6 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоНационални отбориСАЩ паднаха и от Австралия

САЩ паднаха и от Австралия

То бе едва третият път, в който американците губят поредни мачове от 1992 г. насам

САЩ инкасираха втора поредна загуба в контролите си от подготовката преди Олимпиадата. Селекцията на Грег Попович отстъпи на Австралия с 83:91 в проверка, която се проведе в Лас Вегас.

Деймиън Лилард отбеляза 22 точки за олимпийските шампиони от Рио де Жанейро през 2016 г. Кевин Дюрант добави 17. Брадли Бийл приключи с 12 точки.

Пати Милс се разписа с 22 точки за Австралия. Джо Ингълс се отчете със 17. Матис Тайбъл и Крис Гулдинг останаха съответно с по 12 и 11 точки.

Американците допуснаха преднината им от 10 точки да бъде заличена през второто полувреме. Бумърс удържаха съперника без опит за стрелба от игра през последните четири минути на срещата, за да стигнат до успеха.

То бе едва третият път, в който САЩ губят поредни мачове, откакто играчите от НБА получават правото да играят за националните си отбори през 1992 г. Останалите два случая са на световното първенство през 2002 г. и на шампионата на планетата през 2019 г. в Китай. Успехът бе втори за австралийците над този съперник в 30-те им срещи досега.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани