11.1 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоНационални отбориРуди Фернандес стана първият европеец с участия на пет световни първенства

Руди Фернандес стана първият европеец с участия на пет световни първенства

Истинска легенда

Руди Фернандес записа името си със златни букви в историята на световните първенства. Капитанът на Испания стана първият европеец, който може да се похвали с участия на пет шампионати на планетата. 

38-годишният баскетболист има мачове на световните през 2006, 2010, 2014, 2019 г. и сега в Индонезия, Япония и Филипините. До този момент той има две златни отличия с Испания в тези надпревари – през 2006 и 2019 г.

В мача срещу Кот д’Ивоар, спечелен от „Ла Фурия“ с 94:64, Руди Фернандес се задържа на паркета 15 минути и в тях се отчете с 5 точки, 4 борби и 3 асистенции. По този начин той изравни рекорд на бившия национал на Пуерто Рико Жером Минси, който също има 5 участия на световни първенства.

За Руди Фернандес турнирът тази година ще бъде един от последните му с екипа на Испания. Самият той вече обяви, че ще се оттегли от националния отбор на страната си след Олимпиадата през 2024 г.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани