12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияАлександър Чакмаков: Независимо, че сме противници на терена, ние сме приятели в...

Александър Чакмаков: Независимо, че сме противници на терена, ние сме приятели в живота

Нашата цел е да върнем в залата баскетболната публика, каза още членът на Управителния съвет на ЦСКА

„Да благодарим на ръководството на „Арена София“, което положи много сериозни усилия този празник да се получи, защото зад едно състезание има доста организационни мероприятия, които не се виждат. Положихме огромни усилия, защото беше предизвикателство – да се върне софийската публика в единствената зала, която може да приеме състезание от такъв ранг. Тя е много голяма – 12 000 души. Знаехме от самото начало, че не можем да я запълним. Не сме го правили с финансова изгода. Сега ще излезем малко над нулата, което все пак показва, че баскетболът може да бъде печеливш“, сподели членът на Управителния съвет на ЦСКА Александър Чакмаков, който също присъства на днешната пресконференция на финалистите в турнира за Купата на България – „червените“ и Левски.

„Независимо, че сме противници на терена, ние сме приятели в живота. Аз това не го крия. Ние сме от София, аз и Тити сме родени и израснали на една улица. Как някой ще ми обясни да не съм приятел с Константин Папазов, несъстоятелно и нелепо е. Това не ми пречи да искам всяка седмица да го бия на футбол, но това е в кръга на шегата. Ние искаме да правим от баскетбола продукт и да играем в Европа, всички ние. Българският баскетбол да се класира на европейски и световни първенства, българските играчи да израстват, така, че това е било водещо. Ето защо искахме да е в София. За съжаление „Универсиада“ беше по-уютна, но не е възможно да приеме, другите два зали са за по 400 души. Залата беше еднакво неутрална за всички отбори. Никой не беше играл и не беше тренирал в тази зала. Смятам, че се получи един много красив турнир. Атмосферата е прекрасна, в залата видях много бивши играчи и на двата отбора, както и на други тимове от столицата. Аз изгледах целия турнир в компанията на Петко Маринов и на Атанас Колев. Те се върнаха в залата и за мен това е най-големият успех„, каза още той по време на срещата с медиите, която се проведе в Пресклуб България.

Аз съм се родил на стадиона, всички ме познават. Росен Барчовски също. Баскетболният отбор е един. Феновете са добре дошли в залата. Нашата цел е да върнем баскетболната публика. Когато ние бяхме малки, залата беше пълна с елита на София. Ние искаме да върнем и това – семействата и хората, които обичат баскетбола. В НБА има едно послание – „Аз обичам тази игра“. Нека дойдат хората, които обичат тази игра“, завърши Александър Чакмаков.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани