5.6 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоНационални отбориРосен Барчовски: Ние не се страхуваме, ние си вярваме

Росен Барчовски: Ние не се страхуваме, ние си вярваме

Нашият отбор придоби самочувствие, допълва треньорът на България

Селекционерът на България Росен Барчовски обясни, че е оптимист преди мачовете от третия игрови прозорец на световните квалификации срещу Литва на 1 юли и срещу Босна и Херцеговна на 4 юли. Специалистът говори пред представителите на медиите по-рано днес в Пресклуб България, в София.

Росен Барчовски ще разчита на 14 баскетболисти за световните квалификации през юли

„Много съм доволен, че ще можем да използваме този път Александър Везенков. Сигурен съм, че всеки път той е бил пред телевизора и е наблюдавал всичките ни мачове досега. Направи наистина фантастичен сезон„, заяви Росен Барчовски относно крилото на Олимпиакос и завръщането му в състава.

Поканата за контрола от страна на Сърбия е важен знак. Ние с тях проверки не сме играли или поне аз не помня, защото ни смятаха винаги под нивото им. За мен това е знак, че националният отбор е постигнал едно добро ниво, както с мен, така и с Любо Минчев преди. Те не играят с който и да е. Пак по тяхна инициатива направиха мача в Ниш, за да ни по-удобно и по-близо, за което искам да им благодаря„, добави наставникът на представителния ни тим.

Обективно Литва стои много по-добре от нас. Победиха ни с 20 точки. Те са фаворити. Още повече, че сега и Литва, и Босна ще бъдат в пълните си състави, имам информация. При всички положения ще бъдат по-силни, особено Литва. Ние обаче се засилваме с играч от Топ 5 на Евролигата. Това е много сериозно попълнение. Второ, всички сме на линия, нямаме контузени играчи, дай боже до края. Нашият отбор придоби самочувствие. Играем като равни с всякакви отбори. Ние не се страхуваме, ние си вярваме. Можем да спечелим поне единия мач. Не съм се променил, мечтите ми са да спечелим и двата. Ние трябва да започнем с вяра в себе си и желание. Тогава компенсираме всичко. Българите сме такива. Имаме уважение и респект, но не се плашим от другите отбори. По-добре така, отколкото ако имаме прекомерно самочувствие. Аз съм оптимист’‘, допълва Росен Барчовски.

Росен Барчовски за Иван Алипиев: Трябва да мислим за бъдещето

Много се надявам да ни подценят, но се съмнявам да се случи. Като гледам програмата и състава на Литва, те започват като нас, играят две контроли с Латвия. Не приличат на отбор, който да подцени. В Сараево Босна играе силно, много надъхано. Освен това, системата е такава, че балансът важи за следващия етап. Ако ние победим един от двата отбора и се класираме, един от тях ще влезе във втората фаза с една загуба в повече„, разясни националният селекционер.

„Има състезатели, които свършиха преди близо месец, както и такива, които още не са свършили и такива, които са приключили преди 10-15 дни. Всичко това трябва да се сглоби, за да сме в максимална форма на 1 юли. Направили сме специална индивидуална програма, която е дело на Георги Давидов и е одобрена от мен. Изпратена е на играчите и те я изпълняват. Дали я изпълняват на 100%, не знам, надявам се да го сторят на 80% и да дойдат всичките готови. Като се съберем на място, там има ювелирна работа. Ще имаме уморени състезатели. Виждате как изглеждат тези в НБА, в Испания, в Италия, Турция, видимо са много уморени. Подобен е случаят и при нас, не е същият. Лагерът ще бъде по-лек, не мога да си позволя повече натоварване. След това от 4 юли имат 25-26 дни преди подготовката, тогава би трябвало да се възстановят и да започнем отново. Сега е сложното„, коментира треньорът.

„Вижда се Станимир Маринов какво направи за Балкан, както и как играе за националния отбор. Дай боже, само да е здрав. Той е страхотно мотивиран и дано е с пълни сили. Момчетата го харесват. Аз съм доволен от това нещо„, завърши Росен Барчовски.

Очакват Дий Бост в лагера на националния ни отбор през следващата седмица

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани