12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоНационални отбориРосен Барчовски за Иван Алипиев: Трябва да мислим за бъдещето

Росен Барчовски за Иван Алипиев: Трябва да мислим за бъдещето

Прецених, че тук е мястото той да получи шанс, коментира селекционерът на България

Бившият младежки национал Иван Алипиев е пред дебют с екипа на представителния тим на България. Крилото попадна сред 14-те баскетболисти, повикани от селекционера Росен Барчовски за подготовката и мачовете от световните квалификации срещу Литва на 1 юли и срещу Босна и Херцеговина на 4 юли.

Ще бъда откровен за Иван Алипиев. Много талантливо момче, което беше в САЩ. Имаше сериозни контузии, но е тук от повече от месец и е напълно здрав. Евгени Хаджирусев си заслужи мястото с прекрасен втори полусезон, който направи в Черноморец. Аз държах да го имам в отбора, защото не знаех и дали Дий Бост ще дойде, той сега е в САЩ, а Станимир Маринов не се знаеше дали ще влезе във форма. При Евгени в момента има нещо лично, иска в момента да не бъде в състава, да осмисли нещата. Това си е негова работа. Прецених, че тук е мястото Иван Алипиев да получи шанс, защото освен сега за квалификации и европейско първенство, ние трябва да мислим за бъдещето. Една от задачите ми е да постеля и на следващия треньор след мен. Дали ще успее да попадне сред 12-те, това зависи от него, както и за всички останали„, обясни Росен Барчовски по време на днешната пресконференция в Пресклуб България, в София.

Росен Барчовски ще разчита на 14 баскетболисти за световните квалификации през юли

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани