17.9 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияРосен Барчовски: Изпуснахме момента

Росен Барчовски: Изпуснахме момента

Мачът го губим от 15-та до 20-та минута, коментира наставникът на ЦСКА

„Генерално съм доволен. 1-1 не е лош старт в полуфинал. Трябва да сме разумни. Изпуснахме момента днес. В началото те бяха видимо притеснени, сковани. Ние не отговорихме както трябва. Там можеше да направим разлика. Не започнахме настървени, смели. Пропуснахме отворени шутове, не бяхме готови„, коментира наставникът на ЦСКА Росен Барчовски след загубата от Балкан със 71:80 в мач от полуфиналите в НБЛ.

Мачът го губим от 15-та до 20-та минута, когато ни правят серия от 15 поредни точки, където в такъв момент трябва да спрем 1-2 атаки, да играем по-търпеливо. В началото на третата част също, дадохме им шанс да се отърсят от напрежението, да събудим публиката. Хубавото е, че продължихме да се борим, докарахме го до 9 точки. Имахме топката, някакви шансове са това, но днес те бяха по-добри, по-готов отбор. На нас много ни се скъси ротацията – първо Зекович, сега и Венцислав Петков. Това се отрази. Такива са тези мачове. Преди да започне серията, ако ме бяха питали, дали ще съм доволен на 1-1, щях да кажа да„, каза още треньорът на „червените“.

„Тройките в съвременния баскетбол са изключително важни. Това е кош и половина. Те също започнахме днес с недобър процент, но когато ги оставиш да се разиграят, да се вдигне залата, вече стрелбите стават по-леки. При нас изчезнаха тройките на Мартин Сотиров, на Венцислав Петков, на Андрей Иванов, на Брандън Йънг. Пазиха ни може би по-добре. Проблемът беше, че изглеждахме уморени, особено Зейн Ноулс. Не само това, по-малко движихме топката, по-малко си създавахме ситуации. Съвременният баскетбол е взимане на предимство и движение на топката. Днес при нас го нямаше„, добави специалистът.

Ще трябва да лимитираме Мануел Суарес в София. Той е много добър играч, един от най-добрите в първенството. Такива баскетболисти не могат да се спрат, но могат да се лимитират. Ще трябва да го постигнем това. Надявам се, че серията няма да се върне в Ботевград. Аз съм винаги оптимист и вярвам в отбора си„, завърши Росен Барчовски.

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани