10.8 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоБългарияБалкан отговори на ЦСКА за 1-1 на 1/2-финалите в НБЛ (видео)

Балкан отговори на ЦСКА за 1-1 на 1/2-финалите в НБЛ (видео)

Мануел Суарес с дабъл-дабъл за шампионите

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан постигна първа победа в полуфиналите на НБЛ. В своята „Арена Ботевград“ отборът на Петър Златанович спечели срещу ЦСКА с 80:71, за да стигне до равенство за 1-1 в серията от втория етап на елиминациите в родния елит.

НАЙ-ДОБРИ: Мануел Суарес бе много полезен за Балкан и оформи дабъл-дабъл – 22 точки и 11 борби. Никос Дипларос добави 14. Павлин Иванов финишира с 13 точки. Христо Захариев също бе близо до двойните показатели – 11 точки и 9 борби.

Таменанг Чо бе най-добър за ЦСКА с 19 точки и 12 борби. Брандън Йънг се разписа с 16. Алекс Симеонов остана с 14 точки и 5 борби.

И ОЩЕ: В групата на „червените“ за срещата не бяха Венцислав Петков и Драган Зекович, които са контузени. От другата страна в игра не се появи Димитър Димитров.

РАЗВИТИЕТО: Двата състава си размениха водачеството в първата четвърт, като края й ЦСКА все пак излезе напред с 16:14 след кош на Дамян Минков. През втория период ботевградчани отвърнаха чрез Никос Дипларос и Мануел Суарес за 24:24, но Брандън Йънг и Таменанг Чо дадоха преднина на гостите от 5 точки. „Зелените“ приключиха първото полувреме със серия от 15-0, дело на Мануел Суарес, Николай Грозев и Павлин Иванов, за да дръпнат с 43:33.

След паузата шампионите продължиха устрема си с 8 безответни точки, дошли от дуото Денг Адел и Мануел Суарес, за 51:33 в своя полза. Христо Захариев дори направи аванса на ботевградчани 20 точки, но Алекс Симеонов и Мартин Сотиров намалиха пасива на ЦСКА на 47:60. 4 поредни успешни наказателни удара на Павлин Иванов и Илиян Пищиков фиксираха 64:47 в полза на Балкан. През последните 10 минути „армейците“ сведоха изоставането си до 7 точки след успешни акции на Таменанг Чо, Андрей Иванов, Дамян Минков и Брандън Йънг. Два успешни наказателни удара на Мануел Суарес сложиха точка на спора с крайното 80:71.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Серията се мести в София за две срещи. Третият мач между ЦСКА и Балкан ще бъде на 17 май (сряда) от 19.00 ч. в зала „ЦСКА“.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – ЦСКА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани