12.6 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоНационални отбориРодни съдии на европейските Чалънджъри

Родни съдии на европейските Чалънджъри

Орлин Николов ще бъде комисар на един от турнирите, организарани от ФИБА

Натоварено ще бъде лятото за четирима български международни рефери. С разбиването на европейските първенства за подрастващи на по-малки турнири, наречени Чалънджъри, шансовете за изява на младите ни рефери също се увеличи.

Така Стефан Стефанов ще ръководи мачове в три турнира това лято, а Ангел Иванов – в два. Редовните наряди за подрастващи получиха и Мартин Хорозов и Венцислав Великов, а като комисар на Чалънджър ще се изявява Националният инструктор на реферите у нас Орлин Николов.

Мартин Хорозов ще бъде рефер на мачовете от Чалънджъра на младежите до 20-годишна възраст в Тбилиси, Грузия. В надпреварата от 20 до 25 юли националите, водени от Георги Младенов ще се срещнат с Франция, Грузия, Германия, Полша и Турция. Това лято Мартин Хорозов ще ръководи и мачове на световното първенство за девойки до 19 години в Унгария.

Венцислав Великов получи назначения за Чалънджърите за момичета до 16-годишна възраст във Финландия от 9 до 14 август и за жени до 20-годишна възраст в Северна Македония от 13 до 18 юли.

Стефан Стефанов ще бъде рефер на два от четирите Чалънджъра в София това лято. Той ще ръководи мачове на турнира за девойки до 18-годишна възраст от 27 юли до 1 август. В надпреварата, освен нашия тим, ще участват още Албания, Северна Македония, Словения, Швейцария и Украйна. Стефан Стефанов ще бъде съдия и на първия турнир в столичната зала „Триадица“ – за жени до 20 години с участието на Белгия, Хърватия, Германия, Италия и Латвия. Турнирът е между 13 и 18 юли. В средата на август младият рефер ще пътува и за Словакия, където от 9 до 14 август ще е неутрален рефер на турнир за момичета до 16 години с отборите на Словакия, Ирландия, Израел, Люксембург, Румъния и Швейцария.

Ангел Иванов ще е съдия на три турнира, от които един е европейско първенство за малки страни при жените. То ще бъде в Кипър от 20 до 25 юли с участието на Андора, Кипър, Ирландия, Косово, Люксембург, Малта и Норвегия. Ангел Иванов е получил наряд и за Чалънджър за момчета до 16 години в Прищина (Косово) от 16 до 21 август с участието на отборите на Албания, Гибралтар, Косово, Люксембург, Малта и Молдова. Той ще придружи и българския национален отбор за юноши до 18-годишна възраст в Левице (Словакия). Там от 3 до 8 август, тимът, воден от Даниел Клечков и Стойо Чолаков ще премери сили с Унгария, Румъния, Словакия, Швейцария и Украйна.

Интересен турнир от масата пък ще наблюдава Орлин Николов. Националният инструктор на съдиите у нас ще бъде комисар на Чалънджър за юноши до 18-годишна възраст в Скопие с отборите на Хърватия, Грузия, Германия, Северна Македония, Сърбия, Испания от 3 до 8 август.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани