16.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияРилски спортист също на полуфиналите за Купата на България

Рилски спортист също на полуфиналите за Купата на България

Тимът на Любомир Киров не се даде на Академик Пловдив

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист зае третото място на полуфиналите в турнира за Купата на България. В „Арена Бургас“ тимът на Любомир Киров надви Академик Пловдив с 84:78 в третия 1/4-финал от надпреварата.

И ОЩЕ: Двубоят започна с минута мълчание заради националния траур, обявен заради кончината на патриарх Неофит.

НАЙ-ДОБРИ: Чавдар Костов се отчете със 17 точки за Рилски спортист. Александър Янев добави 14 и 5 борби. Джон Флорвиъс се разписа с 10 точки.

Ренел Къмингс бе над всички за Академик Пловдив с 33 точки, от които 5 тройки. С по 13 останаха Джъстин Маккол и Филип Хенри, като първият овладя и 15 борби за дабъл-дабъл.

 

РАЗВИТИЕТО: Самоковци си осигуриха двуцифрен аванс още през първото полувреме и с помощта на Джон Флорвиъс, Александър Янев, Чавдар Костов и Алън Арнет поставиха на таблото 44:32 в своя полза в края му. След паузата Академик се вдигна и чрез Филип Хенри, Кръстомир Михов, Ренел Къмингс и Джъстин Маккол стигна до равенство за 58:58. Два успешни наказателни удара на Джон Флорвиъс дадоха глътка въздух на Рилецо за 60:58.

 

В последните 10 минути 6 поредни точки на Ренел Къмингс фиксираха ново равенство за 64:64. От другата страна Александър Янев, Джоузеф Лоусън и Алън Арнет не сбъркаха за 75:67 в полза на Рилски спортист. Отново Къмингс даде надежди на тима си след 72:75. В края Александър Янев и Майкълин Скот не сбъркаха и донесоха победата на своя отбор с крайното 84:78.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Утре (16 март) от 19.00 ч. Рилски спортист ще спори с победителя от Черноморец/ЦСКА на полуфиналите.

СТАТИСТИКА ОТ РИЛСКИ СПОРТИСТ – АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани