Любомир Киров: Първото полувреме играхме добре, сериозно

Рискът беше да загубим борбата в края, така се получи, но най-важното е в турнира да спечелиш, каза още треньорът на Рилски спортист

192

Първото полувреме играхме добре, сериозно. Завъртяхме състава. Всеки даде максимума от себе си, но след това със започването на второто полувреме ни костваше връщането в мача на Академик. Просто отпускане за няколко минути. Академик може да играе баскетбол. На Купата са и това не е случайно„, бе мнението на треньора на Рилски спортист Любомир Киров след победата над Академик с 84:78 в среща от 1/4-финалите в НБЛ.

„Няколко лоши защити на пик енд рол, и Ренел Къмингс успя да реализира. Рискувахме. Джъстин Маккол е атлетичен, взима борби. Идеята в края бе да играем с пълни смени и да не им позволяваме да стрелят лесни тройки, защото те можеха само по този начин да се върнат в мача. Рискът беше да загубим борбата. Така се получи, но най-важното е в турнира да спечелиш, каза още наставникът на самоковци.

ЧРЕЗGoogle
ИЗТОЧНИКMax Sport
Предишна статияРилски спортист също на полуфиналите за Купата на България
Следваща статияАлександър Янев: Искам да играем по-освободено в нападение
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."